Mladiću koji je pregazio policajca prepolovljena kazna

Viši sud u Beogradu je u ponovljenom suđenju prepolovio kaznu Miloradu Stevanoviću (24) na deset i po godina. On je osuđen za ubistvo saobraćajnog policajca Aleksandra Otaševića, koji je pokušao da ga zaustavi na putu

Posle ponovljenog suđenja pred Višim sudom u Beogradu Milorad Stevanović (24) osuđen je na deset i po godina zatvora, jer je 2. maja 2008. pregazio saobraćajnog policajca Aleksandra Otaševića (26), koji je pokušavao da ga zaustavi. Policijski sindikat izrazio je ogorčenje prepolovljenom kaznom.

Prvom presudom iz oktobra 2011. godine, koju je Apelacioni sud ukinuo i naložio da se suđenje ponovi, Stevanović je bio osuđen na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Na drugu presudu, kojom mu je kazna prepolovljena, takođe je moguće da se žali odbrana i tužilaštvo, tako da će o ovom slučaju konačnu reč dati Apelacioni sud.

Policijski sindikat Srbije saopštio je da je ogorčen presudom Višeg suda u Beogradu, koji je Stevanoviću prepolovio kaznu.

- Otašević je poginuo u uniformi, na zadatku, dok je pokušavao da zaustavi bahatog vozača. Međutim, njegovom ubici suđeno je po zakonskim propisima, kao da je u pitanju običan saobraćajni udes u kom je neko nastradao. Kakav je to signal ostalim policajcima? - navodi se u saopštenju.

Stefanović je, vozeći bez dozvole i položenog vozačkog ispita, "mercedesom" pri brzini od 130 kilometara na čas, na Starom obrenovačkom putu, naleteo na Otaševića i naneo mu smrtonosne povrede od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu. Otašević je, pokušao da zaustavi "mercedes", ali je Stevanović samo projurio i udario ga.

Policajac je, posle nesreće, primljen u Urgentni centar sa kontuzijom mozga, prelomom kostiju čela i lica, kao i leve butne kosti i desne potkolenice.

Otaševićev kolega, koji je takođe bio na licu mesta, spasao se tako što se u poslednjem trenutku bacio u kanal pored puta.

(Telegraf.rs / Tanjug)