Ukinuta presuda Dušku Šariću zbog pranja novca stečenog švercom kokaina

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je presudu Dušku Šariću (33) kojom je osuđen za pranje novca stečenog prodajom kokaina i predmet je vratio na novo suđenje

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je presudu Dušku Šariću (33) kojom je osuđen za pranje novca stečenog prodajom kokaina i predmet vratio na novo suđenje. Deo presude kojom je Šarić oslobođen optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i trgovinu drogom je potvrđen.

Jedan od branilaca Duška Šarića, advokat Miodrag Golubović rekao je za "Blic" da je ovakva odluka suda za odbranu bila očekivana.

- Prvostepeni sud nije utvrdio poreklo novca, odakle je novac prebacivan, iz kojih banaka, što je biće krivičnog dela pranje novca. Novac koji je koristilo preduzeće "Mat kompani" ostvaren je legalnim putem, kreditnim zaduživanjem, što prvostepeni sud nije utvrdio - kazao je Golubović.

Sud je ukinuo presudu i Jovici Lončaru (49), koji je osumnjičen za isto delo kao i Šarić. Specijalno odeljenje Višeg suda u Bijelom Polju osudilo je u maju prošle godine Šarića na osam, a Lončara na šest godina zatvora.

Osim zatvora, Šariću i Lončaru je presudom naloženo da u budžet Crne Gore, na ime protivpravno pribavljene imovinske koristi, uplate ukupno 21 milion evra.

Duško Šarić mlađi je brat odbeglog Darka Šarića, kome se u Beogradu sudi kao vođi narko-klana koji je godinama švercovao kokain iz Južne Amerike u Evropu.

(Telegraf.rs / Tanjug)