NIŠ: Lopovi ukrali 11 jaganjaca i dve ovce

Porodica Krstić iz niškog sela Sićevo, koja je ostala preko noći bez 11 jaganjaca i dve ovce, kaže da su meštani u strahu za svoju stoku posle krađe kakva se u tom karaju nikad ranije nije desila

Dušku Krstiću iz niškog sela Sićevo ukradeno je jedanaest jaganjaca i dve ovce. Za sada nepoznate osobe preko noći obile su vajat, i iz obora isterale celo stado ovaca.

Policija traga za kradljivcima, ali porodica Krstić, koja živi od ovčarstva, ne veruje da će svoju stoku dobiti nazad, jer pretpostavljaju da su lopovi ovce i jaganjce već poklali. Zorica Krstić kaže da njen suprug nije mogao da poveruje svojim očima kada je, ušavši u obor, utvrdio da mu je ostalo tek nekoliko ovaca od čitavog stada.

- Ukrali su nam jedanaest jagnjadi i dve ovce pride. Dva jagnjeta su nam pretekla, ali samo zato što su se zavukla pod ambar, pa ih lopovi nisu videli. Šteta je najmanje hiljadu evra, ali greota je i za stoku, neka od tih jagnjadi jedva da su imala mesec dana. Verujem da su nekim vozilom došli do štale i punili ga dok je bilo mesta, verovatno bi oterali i ovih nekoliko da su imali gde - vajka se nad svojom mukom Zorica.

Portparol Policijske uprave u Nišu Lidija Pavlović potvrdila je da je krađa prijavljena, te da se radi na pronalaženju izvršilaca.

(D. K.)