SMENJUJU DROBNJAKA? Izbor novog rukovodstva "Puteva Srbije"

U toku je sprovođenje procedure koja se odnosi na izbor novog rukovodstva u JP "Putevi Srbije", saopštilo je Ministarstvo saobraćaja, i navelo da su u toku aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti u vezi sa saobraćajnim nezgodama kod Novog Sada

Ministarstvo saobraćaja saopštilo je danas da je u toku sprovođenje procedure koja se odnosi na izbor novog rukovodstva JP "Putevi Srbije".

"Kada je reč o aktuelnoj situaciji u vezi sa saobraćajnim nezgodama, u toku su aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti organa zaduženih za rad u ovoj oblasti. U toku je, takođe, i sprovođenje procedure koje se odnosi na izbor novog rukovodstva JP "Putevi Srbije", navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja (KBS) zatražio je juče od Vlade Srbije da smeni v. d. generalnog direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka zbog njegove "neprimerene i nedopustive izjave dnevnom listu "Blic" povodom tragičnih saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile 22. i 23. februara 2013. kod Novog Sada".

Kadrovske promene u svim javnim preduzećima, koja su u nadležnosti Ministarstva saobraćaja - postavljenja novih rukovodstava, generalnih direktora, upravnih i nadzornih odbora, kao i ostalih organa - odvijaju se prema novom Zakonu o javnim preduzećima, podseća se u saopštenju ministarstva, i dodaje da se taj posao odvija prema planiranoj dinamici i predviđenim rokovima u skladu sa zakonom.

V. d. generalnog direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izvinio se juče žrtvama i njihovim porodicama zbog svoje izjave, najavljujući podnošenje krivičnih prijava protiv čelnika KBS.

(Telegraf.rs / Tanjug)