Valjevo: Osumnjičen za prevaru od 200.000 evra

Valjevska policija je protiv Milisava Čutovića, začetnika čuvene zlatiborske "Čigote", podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je oštetio firmu "Elektrovolt" iz Valjeva. Prošle godine uhapšen je zbog malverzacija sa stanovima u Beogradu

Profesor dr Milisav Čutović (61) ponovo se našao na udaru zakona!

Posle prošlogodišnjeg hapšenja zbog malverzacija sa stanovima u Beogradu, valjevska policija je protiv Čutovića podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je firmu "Elektrovolt" iz Valjeva oštetio za više od 223.000 evra!

Kako se navodi u policijskom saopštenju, Čutović je osumnjičen da je zajedno sa direktorom njegove firme "MB konsalting", Urošem Neškovićem (55), izvršio krivično delo prevare.

- Oni su osumnjičeni da su doveli u zabludu odgovorna lica preduzeća "Elektrovolt" iz Valjeva lažnim prikazivanjem činjenica da će izmiriti obaveze po osnovu izvedenih elektroradova na poslovno-stambenom objektu u Beogradu u vrednosti od preko 223.000 evra prodajom tri izgrađena stana, koja su već prethodno prodata trećim licima - navodi se u saopštenju valjevske policije.

Milisav Čutović našao se na udaru zakona i krajem novembra prošle godine, kada je, zajedno sa Urošem Neškovićem, uhapšen zbog sumnje da je njegova firma "MB konsalting" prevarila 15 kupaca stanova, koji su dali avans za stanove koji u Ulici Vojvode Stepe 331 u Beogradu nikada nisu izgrađeni.

Prevareni kupci oštećeni su za skoro 568.000 evra, a firma "MB Konstalting" je otišla u stečaj. Čutović je, posle nekog vremena provedenog u pritvoru, krajem prošle godine pušten da se brani sa slobode.

Profesor dr Milisav Čutović je začetnik čuvene zlatiborske "Čigote", a njegova firma "MB Konsalting" je pre devet godina počela izgradnju privatnog banjskog kompleksa "Prva nova banja" u Vrujcima. Do sada je više puta najavljivan završetak izgradnje tog kompleksa, međutim, taj objekat još nije useljen, a već se koristi pet bazena.

(S. S.)