Dobitnik i gubitnik nedelje

Salford potpisao sporazum o prodaji Imleka i Mlekare Subotica, s druge strane registrovan pad prometa robe u trgovini na malo u Srbiji

Dobitnik nedelje - Potpisivanjem sporazuma sa mlekarskim gigantom FrieslandCampina menadžment, kompanija Salford privela je kraju posao prodaje domaćih mlekara kojima upravlja više od osam godina.

Očekivanu zaradu čelnici Salforda ostvarili su u vremenskom periodu dužem nego što to čine investicioni fondovi, čemu je doprinela kriza koja je u par navrata odlagala prodaju.

Osim većinskih vlasnika Imleka, dobitnici su i manjinski akcionari s obzirom da su akcije ove mlekare stigle do istorijskog maksimuma prošle nedelje, kao i građani koji ubuduće mogu računati na bolju i raznovrsniju ponudu mlečnih proizvoda.

Gubitnik nedelje - Promet robe u trgovini na malo u Srbiji protekle godine bio je za 16,7 odsto niži nego u istom periodu 2010. godine.

Sličan nivo potrošnje građani su registrovali i tokom decembra 2011. kada je zabeležen pad u stalnim cenama od 16,5 procenata.

Ovaj pokazatelj, uz svu suzdržanost kada je domaća statistika u pitanju, najbolje pokazuje nivo standarda stanovništva i trend njegovog osiromašenja koji se ogleda u smanjenoj potrošnji.

(Telegraf.rs)