Vlada Republike Srpske podnela ostavku!

- Mandatar za sastav nove vlade RS biće imenovan sutra, nakon ostavke Vlade - rekao je lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik

Lideri vladajuće koalicije u Republici Srpskoj postigli su saglasnost da Vlada RS podnese ostavku kako bi se stvorio prostor za brži izbor nove vlade.

- Mandatar za sastav nove vlade RS biće imenovan sutra, nakon ostavke Vlade - rekao je lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik novinarima, nakon sastanka sa predsednikom Demokratske narodne stranke (DNS) Markom Pavićem i predsednikom Socijalističke partije (SP) Petrom Ðokićem u Slatini.

Dodik je naglasio da koalicioni partneri SNSD, SP i DNS ostaju ključni faktori nove vlade.

On je rekao da će novi mandatar u subotu, 2. marta, zatražiti održavanje sednice Narodne skupštine RS, dok Parlamentu Srpske ostaje da odredi datum održavanja sednice na kojoj će biti izabrana nova vlada.

Dodik je naveo da će u subotu, 2. marta, najverovatnije biti održana i sednica Izvršnog odbora njegove stranke, na kojoj će biti reči o predlogu novih ministara u Vladi RS, preneli su banjalučki mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)