Dečak opet pretio devojčici koju je hteo da baci sa stepeništa!

Trinaestogodišnja M.I. ponovo ne ide u školu nakon pretnji koje je dobila od školskog druga K.G.(14), roditelji traže smenu direktora OŠ "Jožef Atila"

Majci četrnaestogodišnjeg K.G., koji je svoju godinu dana mlađu drugaricu M.I. držao preko gelendera novosadske Osnovne škole "Jožef Atila", danas je pozlilo nakon što je pogledala snimak sigurnosne kamere. To, međutim, nije sprečilo njenog sina da ponovo uputi pretnje devojčici koju je maltretirao.

Iako je policija obaveštena o ovim pretnjama, preplašena devojčica do daljnjeg neće pohađati nastavu. Njen otac zbog svega ovoga traži da se direktor škole Dragan Utržan suspenduje. Direktor, čiju školu ovih dana neprestano posećuju nadležne inspekcije, kaže da ne oseća nikakvu odgovornost.

- Ne pada mi na pamet da podnosim ostavku. Smatram da sam preduzeo sve mere koje su u tom trenutku bile moguće. Nastaviću da ispitujem sve činioce i nastojaću da se donese odluka koja će biti pravedna za oba deteta – kaže direktor Utržan.

Ni malo prijatnom sastanku, koji je jutros hitno održan u prostorijama škole, prisustvovali su pored roditelja, direktor škole, predsednica Saveta roditelja, psiholog i načelnica Prosvetne inspekcije. Majci dečaka, nakon što je videla snimak sigurnosnih kamera, pozlilo je, te je zbog toga pozvana Hitna pomoć.

Otac istraumirane devojčice za Telegraf.rs kaže da mu direktorovo izvinjenje ništa ne znači, jer je utvrđeno da ograda sa koje je devojčica visila nije bezbedna, zbog čega je u školu odmah pozvan bravar.

- Majka K.G. se složila da svoje dete prebaci u školu "Sveti Sava". Dokle god mali ide u školu "Jožef Atila", moje dete ne može da pohađa istu ustanovu, a direktor je pokušao da zataška celokupan događaj – rekao je otac oštećene devojčice.

Događaj se odigrao 25.januara, a prosvetni inspektori su o svemu obavešteni od roditelja devojčice, a ne od nadležnih iz škole.

- Roditelji su ogorčeni jer direktor ništa nije preduzeo. To je i naša primedba direktoru i nadležnima u školi, jer je njihovo bilo da nam odmah prijave slučaj. Pregledali smo snimak, na kome se jasno vidi da K.G. nije držao naglavačke devojčicu preko gelendera, ali jeste je uhvatio za noge, prineo je ogradi i pretio da će je prebaciti – objašnjava Ljubica Srđanov, načelnica Prosvetne inspekcije, koja kaže da se radi o trećem, najgorem obliku vršnjačkog nasilja.