TRAGEDIJA: Otac i sin se ugušili od dima iz šporeta na drva!

Leševe Branislava Nikolića (83) i njegovog sina Vladimira (58), koji su bili teško bolesni, u Knez Selu, u blizini Niša, otkrio je kum Mladen Bošković, kome je bilo sumnjivo što ih nije video nekoliko dana

Branislav Nikolić (83) i njegov pedesetosmogodišnji sin Vladimir pronađeni su mrtvi u svojoj porodičnoj kući u Knez Selu u blizini Niša.

Njihove leševe otkrio je njihov kum Mladen Bošković , kojem je bilo sumnjivo što ih nije video nekoliko dana. Policija je saopštila da su se otac i sin ugušili ugljenmonoksidom iz šporeta na drva koji su koristili za grejanje.

Bošković kaže da su otac i sin živeli sami, te da su obojica bili teško bolesni.

- Od bliže rodbine imali su samo unuka, koji živi u Nišu. Obilazio ih je komšiluk, a i ja sam često svraćao da bih video da li im nešto treba, jer su obojica bili slabo pokretni − Branislav zbog starosti, a Vladimir zbog bolesti - rekao je Bošković.

On dodaje da ih je poslednji put video u sredu.

- Svratio sam do njih i skoro se ugušio od dima koji je izlazio iz šporeta na drva. Kazao sam im: "Ljudi, otvorite vrata, pogušićete se". Ponudio sam im da im očistim šporet i dimnjak, jer sam pretpostavljao da su zapušeni, ali su oni to odbili - objašnjava Bošković.

Otac i sin danas su sahranjeni na groblju u Knez Selu. Na poslednji počinak ih je ispratio i najbliži rođak, Branislvljev unuk Zoran Rašić.

- Branislav mi je bio deda a Vladimir ujak. Nisam ih često viđao nakon majčine smrti. Otac me je obavestio da su stradali, pa sam došao da se pobrinem za njihovu sahranu - rekao je Rašić.

(D. K.)