Presuda gazda Jezdi 20. februara

Jezdimir Vasiljević se tereti da je sa svojim saradnicima prevario više hiljada građana tokom devedesetih godina, i to za ukupuno 217 miliona maraka

Suđenje Jezdimiru Vasiljeviću, poznatijem kao gazda Jezda, vlasniku piramidalne štedionice "Jugoskandik", i njegovim saradnicima završeno je danas, a presuda bi trebalo da bude izrečena 20. februara u Višem sudu u Beogradu.

Vasiljević i njegovi saradnici optuženi su za prevaru više hiljada građana Srbije tokom devedesetih godina. Oni su prevarili građane za 217 miliona maraka.

Poznati gazda Jezda na suđenje je doveden iz Centralnog zatvora u Beogradu, u kom boravi od 26. marta 2010. godine, kada je iz Holandije, u kojoj je uhapšen, izručen Srbiji.

Gazda Jezda je, podsetimo, iz Srbije pobegao 2006. godine i suđenje je tada prekinuto. Zbog toga mu je propalo i jemstvo od oko milion evra na kuću na Dedinju, koju je za njega založio prijatelj.

U Holandiji je bio uhapšen aprila 2009, po poternici iz Srbije, i godinu dana je proveo u ekstradicionom pritvoru, pre nego što je izručen Srbiji.

(Telegraf.rs)