SLEDI OPTUŽNICA: Saslušana Tatjana Jeronimides u slučaju protiv Miškovića!

Najbliža saradnica vlasnika "Delta Holdinga" koja vodi njegovu firmu "Heslejd" saslušana je danas na Kipru kao poslednji svedok

Tim Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal na Kipru proverava poslovanja i transakcija firmi u vlasništvu Miroslava i Marka Miškovića i u okviru toga saslušao je Tatjanu Jeronimides koja rukovodi Miškovićevom firmom "Heslejd".

Ona je poslednji svedok u istrazi koji se vodi protiv vlasnika "Delta Holdinga", a nakon njenog saslušanja biće podignuta optužnica, saznaje Telegraf.rs!

Najbliža saradnica Miroslav Miškovića Tatjana Jeronimides saslušana je danas na Kipru, a kako saznaje naš portal od izvora iz istrage ona bi trebalo da svedoči o kreditu od 23 miliona evra koji je to preduzeće odobrilo Milu Đuraškoviću.

- Saslušana je najbliža saradnica Miroslava Miškovića koja vodi njegove poslove na Kipru, a nakon tog saslušanja biće i podignuta optužnica protiv vlasnika "Delta Holdinga" - tvrdi naš sagovornik.

MIŠKOVIĆEVA KOMPANIJA NA KIPRU POVEZANA JE SA ŠARIĆEVIM NOVCEM!

Miškovićeva of-šor kompanija na Kipru Hemslejd, kojom rukovodi Jeronimides, povezana je sa novcem poteklim od Šarića, i to kao izvorom kredita za gradnju ekskluzivnog naselja.

U izveštaju koji je navodno Uprava kriminalističke policije uputila Tužilaštvu za organizovani kriminal tvrdi se da je potrebno proveriti "plasman sumnjivog novca od 100 miliona evra koje je organizovana kriminalna grupa u ime Darka Šarića uložila u izgradnju naselja Belvil u Novom Beogradu“.

Prva tranša, vredna 81.566.000 evra, odobrena je u periodu 2007-2008. godine, a druga vredna 17.924.000 evra u periodu 2008-2009. godine.

U izveštaju se podvlači i da je Darko Šarić za plasman novca koristio ofšor kompanije iz SAD i firme sa Kipra, kao i da su utvrđeni njegovi boravci u SAD, Holandiji i Austriji.

VUČIĆ: USKORO OPTUŽNICA PROTIV MIŠKOVIĆA!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će postupak protiv vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića početi kada budu saslušani svi svedoci.

- A neki od tih svedoka se nalaze i na Kipru. Mislim da se uz međunarodnu pravnu pomoć to sada i završava - rekao je Vučić.

(D. Z.)