Šta je Mandela najviše voleo da jede?

Mandelina kuvarica Ksolisva Ndojije objavila je knjigu sa veoma zanimljvim receptima jela koje je on najradije jeo. Osim kuvarice, ona je Mandelinoj porodici bila kao majka

Kuvarica koja je punih 20 godina bila u službi bivšeg južnoafričkog predsednika Nelsona Mandele predstavila je danas kuvar sa receptima nekih od omiljenih jela borca protiv aparthejda. Knjiga Ksolisve Ndojije "Domaća kuhinja: Ukusi iz kuhinje Nelsona Mandele" sadrži veoma zanimljive recepte zvučnih naziva kao što su umsila wenkomo (gulaš od goveđeg repa), umngqusho (kukuruz i pasulj) i ulusu (iznutrice).

Govoreći na promociji knjige u Johanesburgu, članovi Mandeline porodice rekli su da je Ndojija za njih bila poput majke. Mandela ju je angažovao odmah nakon oslobađanja iz zatvora 1990.

"Mama Ksoli je najbolje znala da čuva porodične tajne", kazao je dvadesetpetogodišnji Mandelin praunuk Luvujo.

Ndojije je od tada kuvala za brojne svetske lidere, verske dostojanstvenike i poznate ličnosti poput Majkla Džeksona i Opre Vinfri, kao i za mnogobrojnu Mandelinu porodicu.

(Izvor: Tanjug)