INTERVJU, MLAĐAN DINKIĆ: Arapi donose 4 milijarde dolara u Srbiju!

Potrebno nam je tri milijarde evra samo da otplatimo dug iz prošlosti, zbog čega moramo da se zadužujemo * Budžet neće biti utočište za EPS * Ni RTS neće dobiti pare, one idu u privredu

"Najviše me brine velika nezaposlenost i kako će se rešiti budućnost `Železare Smederevo`. Svestan sam da nije moguće brzo zaposliti ljude koji su sada bez posla i smanjiti visoku stopu nezaposlenosti, jer je finansijska kriza zahvatila celu Evropu."

Ovim rečima intervju za Telegraf počinje Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede, koji priča o ekonomskim prioritetima Vlade, o tome zašto bi EPS i RTS trebalo da se oslone na sopstvene resurse, za šta je sve u Srbiji zainteresovan šeik Muhamed, kao i zbog čega je IT industrija važna za razvoj Srbije.

- Trudimo da podstaknemo privredni rast time što bi se brže razvijale proizvodnje bazirane na znanju, kao što je IT industrija, jer će to pojačati zapošljavanje. Za "Železaru Smederevo" treba naći optimalno rešenje, dobrog gazdu, kako bi se visoke peći upalile i ovaj kombinat ponovo postao značajan izvoznik.

Za kraj, na ovaj intervju dovezli ste se "fijatom 500L". Kako ide naš novi "fića"?

- Dobar je, za grad naročito, ali ga još uvek nisam vozio na dužim relacijama.

(Natalija Sekulić)

SUTRA: Dinkić o radu nove vlade, njenom formiranju, osporavanju od strane opozicije i mogućnosti raspisivanja novih izbora.