KRAGUJEVAC KAO DETROIT: Srpski "fića" osvaja Ameriku od marta!

Prema rečima Antonija Ferare, američkom tržištu biće ponuđene dve verzije "500L" sa pet sedišta, kao i dve verzije tog automobila sa sedam sedišta

Serijska proizvodnja automobila "500L" za američko tržište počeće u martu, a prodaja u drugoj polovini ove godine, izjavio je za Tanjug direktor fabrike "Fijat automobili Srbija" u Kragujevcu Antonio Chezare Ferara.

Prema njegovim rečima, američkom tržištu biće ponuđene dve verzije "500L" sa pet sedišta, kao i dve verzije tog automobila sa sedam sedišta.

Naglašavajući da će cena "500L" sa sedam sedišta biti obelodanjena tek u junu, zbog konkurencije, Ferara je rekao da je zadovoljan proizvodnjom, ali i prodajom na evropskom tržištu.

- Proizvodnja i sama prodaja zasad idu dobro. U januaru smo prodali 600 vozila više nego što se očekivalo, a zbog velike potražnje zaposleni rade prekovremeno - istakao je Ferara.

Prema njegovim rečima, planom za ovu godinu tačno je predviđeno u kom mesecu će početi serijska proizvodnja novih verzija "500L".

- U ovoj godini planiramo proizvodnju od 110.000 do 180.000 svih verzija ''500L''. Ako se potražnja za automobilom nastavi ovakvim tempom kao što je sada, iskreno se nadamo da ćemo uspeti. Videćemo kako će to izgledati u naredna tri meseca, nakon čega će biti preciznije poznata ukupna godišnja proizvodnja - rekao je Ferara.

Snaga tog automobila, za američko tržište, prenosi se na točkove putem šestostepenog ručnog menjača ili pomoću menjača sa duplim kvačilom. Biće opremljen i multimedijskim sistemom sa petoinčnim ekranom osetljivim na dodir, kao i sa 6,5-inčnim tač-skrinom i integrisanom navigacijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)