Školsku drugaricu pustio da visi sa gelendera!

Celokupan događaj zabeležile su sigurnosne kamere, a preplašena devojčica je odbijala da ide u školu

Novosadska policija pokrenula je istragu povodom događaja u Osnovnoj školi "Jožef Atila", kada je jedan četrnaestogodišnji učenik svoju godinu dana mlađu drugaricu iz razreda držao naglavačke da visi s gelendera unutrašnjeg stepeništa škole.

Celokupan događaj zabeležile su sigurnosne kamere, a zbog nemilih dešavanja dete, koje je odličan i primeran učenik, je preplašeno, boji se stepenica i odbijalo je da ide u školu. O događaju, koji se na sreću nije završio sa težim posledicama, roditelji istraumirane devojčice su obavestili policiju.

Prema rečima oca devojčice Z.I., ona je iz škole izostala protekle nedelje. Juče se vratila na časove, nakon razgovora sa psihologom i roditeljima.

- Učenik koji je godinu dana stariji od mog deteta, podigao je moju ćeku i prebacio preko gelendera škole, držeći je za noge. Moglo se svašta dogoditi – priča on za Telegraf.rs.

Prema njegovom mišljenju, učenik koji je maltretirao njegovo dete  najverovatnije je želeo da izazove određenu dozu straha kod druge dece. Dok se nemili događaj odvijao jedna devojčica je molila da joj spusti drugaricu, dok su se pojedina deca svemu smejala.

Direktor škole, koji je o svemu odmah obavešten, predložio je da se učeniku izrekne disciplinska mera, smanjenje ocene iz vladanja, čime roditelji nisu bili zadovoljni. Otac Z.I. objašnjava da je najmanje što oni zahtevaju da se taj dečak izmesti u školu za osnovno obrazovanje odraslih "Sveti Sava".

Roditelj, čije dete je juče prvi dan posle pauze, preplašeno i sa velikim traumama krenulo u školu, kaže da se problemi ne rešavaju "guranjem pod tepih", što se u školi "Jožef Atila" konstantno događa. On navodi da je primetno da su međuljudski odnosi u toj ustanovi na nezavidnom nivou, zbog čega ispaštaju učenici.

Prema informacijama iz novosadske policije, celokupan slučaj će biti prosleđen Višem javnom tužilaštvu, koje će nakon mišljenja Centra za socijalni rad odlučiti o daljim merama protiv dečaka.

Direktor škole "Jožef Atila" Dragan Utržan potvrdio je da se događaj desio u njegovoj školi, ali da je sve malo više naduvano u javnosti.

- Deca su se igrala i ne radi se ni o kakvom držanju preko gelendera. Đaci su se gurkali oko ograde i učenik je malo podigao drugaricu na gelender, ali ne u toj meri da ona visi preko njega. Devojčica se zbog svega poplašila – rekao je direktor Utržan.

(Telegraf.rs)