Srbin osumnjičen za ranjavanje srpske dece u Kosovskoj Mitrovici!

Srđanu Stojanoviću određen pritvor od 48 sati zbog sumnje da je bacio eksplozivne naprave na terasu kuće porodice Vučetić, s kojom nije u dobrim odnosima. Deca nisu životno ugrožena

Srbinu Srđanu Stojanoviću (40) određen je policijski pritvor od 48 sati zbog sumnje da je bacio dve eksplozivne naprave na terasu kuće porodice Vučetić, kada je povređeno dvoje dece, potvrdio je za Telegraf regionalni portparol KPS-a Besim Hoti.

- Odmah posle incidenta koji se dogodio prilikom rutinske kontrole objekta na koji su bačene eksplozivne naprave, u prizemlju kuće gde živi druga porodica, pronađena je ručna bomba M75 jugoslovenske proizvodnje, dve kašikare i diktafon – rekao je Hoti i dodao da su ručne bombe tipa M75 bačene na terasu porodice Vučetić.

On je dodao da se Stojanović nalazi u Regionalnom direktoratu KPS-a u južnom delu Kosovske Mitrovice i da mu je određen policijski pritvor u trajanju od 48 časova, kako bi se ispitale sve okolnosti. Prema njegovim rečima, porodica Stojanovića  i Vučetići nisu bile u dobrim odnosima.

DECA NISU ŽIVOTNO UGROŽENA

Brat i sestra povređeni u bombaškom napadu u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici jutros su stabilno, ali će, na zahtev rodbine, biti transportovani za Beograd. Do Raške će ići sanitetom, a odatle helikopterom do srpske prestonice, potvrdila je koordinator Kancelarije za KiM Zlata Radovanović.

(S. S. / Foto: Tanjug)