MINISTAR PRIZNAO: Francuska je bankrotirala!

Otkad je na vlast došao socijalistički predsednik Fransoa Oland, rastu nezaposlenost i troškovi života, dok mere koje pogađaju bogate teraju biznismene da "beže" iz države

Francuski ministar rada Mišel Sapin priznao je da je "Francuska potpuno bankrotirala".

Prema njegovim rečima, socijalistička politika "poreza i potrošnje" jednostavno ne funkcioniše.

- Imamo državu, ali potpuno bankrotiranu državu - rekao je Sapin u radijskom programu samo šest meseci nakon što je Socijalistička stranka preuzela vlast i dodao da Francuska mora da sprovodi plan za smanjenje deficita.

Otkad je na vlast došao socijalistički predsednik Fransoa Oland, rastu nezaposlenost i troškovi života, dok mere koje pogađaju bogate teraju biznismene da "beže" iz države.

Sada pokušavaju da ojačaju ekonomiju smanjivanjem troškova države i povećanjem poreza u narednih pet godina. Međutim, francuska centralna banka je već objavila podatke prema kojima kapitalne investicije odlaze iz države zajedno sa preduzetnicima koji su radili u njima.

Podsetimo da se francuski glumac Žerar Depardje odrekao državljanstva u znak protesta protiv ogromnog poreza. Depardje je nedavno postao Rus.

Britanski mediji pisali su da bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi planira da se preseli u London, a kao razlog navode velika poreska opterećenja u Francuskoj.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)