ASTRONOMSKI: Kafanski računi političara u Vranju

Pojedeno je preko 200 porcija roštiljskog mesa, svinjskih butkica, teletine pod sačom, preko 200 mešanih salata, 120 porcija sira, više od 100 čorbica i 140 ljutih papričica, i sve to na teret gradskog budžeta

Rukovodstvo Direkcije za razvoj i izgradnju Vranja za devet odlazaka u kafanu „Etno kuća“ u Bujanovcu popilo je sa svojim gostima 300 koka-kola i preko 100 litara mineralne vode i, navodno, ni kapi alkohola. Pojedeno je preko 200 porcija roštiljskog mesa, svinjskih butkica, teletine pod sačom, preko 200 mešanih salata, 120 porcija sira, više od 100 čorbica i 140 ljutih papričica, i sve to na teret gradskog budžeta.

Rukovodstvo JP Direkcija za razvoj i izgradnju Vranja vodi svoje poslovne partnere u kafane u Bujanovcu, što je praksa nezabeležena u istoriji kafanske reprezentacije u ovom gradu koji obiluje ugostiteljskim objektima sa izvrsnom hranom. Za devet odlazaka u bujanovačku kafanu popili su i pojeli 200.000 dinara, a račune plaćaju poreski obveznici.

Fiskalni isečci (većina je na iznose od 20-25.000 dinara) predstavljaju pravu parodiju onoga što bi trebao predstavljati jedan poslovni ručak. Jedan od računa (na iznos od 26.475 dinara) pokazuje da su vranjske „jagnjeće brigade“ za jedan obrok slistile 25 porcija vešalica, 10 pljeskavica i 25 velikih mešanih salata. I za lakše varenje popili 50 koka-kola i 20 litara jako gazirane kisele vode.

Podaci su frapantni jer jednom poslovnom ručku obično prisustvuje pet, šest ljudi, čak i manje. Zanimljivo, alkohola kao artikla nema ni na jednom računu, pa vranjska čaršija seiri da je zapravo reč o fingiranim računima i da je alkohol, u dogovoru s vlasnicima kafane, „pokrivan“ velikim količinama navodno popijenih sokova i pojedenih salata i sireva (oko 120 porcija sira na devet računa).

(K. K.)