21. ROĐENDAN: Fenomenalan promo-spot za Republiku Srpsku! (VIDEO)

Republika Srpska je zemlja šuma, planina, reka i jezera, lova i ribolova, nacionalnih parkova i jedinstvenih rezervata prirode, kao i bogatog kulturno - istorijskog nasleđa i tradicije

Nakon što je obeležila 21 godinu svog postojanja, Republika Srpska je krenula u promovisanje svoje zemlje, pa je tako snimljen promotivni spot pod nazivom "Dobro došli u Republiku Srpsku".

Spot je snimljen u produkciji "Triviva d.o.o", uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Vlade Republike Srpske i kako kažu autori, "uz pomoć dobrih ljudi i domaćina širom RS". U njemu se taj entitet u okviru BiH predstavlja u potpuno novom svetlu.

U spotu se konstatuje da je Republika Srpska zemlja šuma, planina, reka i jezera, lova i ribolova, nacionalnih parkova i jedinstvenih rezervata prirode, kao i bogatog kulturno - istorijskog nasleđa i tradicije.

Republika Srpska je nastala 9. januara 1992. u predvečerje krvavog građanskog rata, a danas funkcioniše kao jedan od entiteta u okviru Bosne i Hercegovine.

U Beogradu su u čast 21-godišnjice Srpske osvanuli grafiti s porukom: "21 godinu bastion si srpstva, srećan ti rođendan Republiko Srpska!"

(D. Zlojutro)