BAKSUZ: Uhapšen odmah po izlasku iz Zabele!

Ranko P. (38) iz Crne Gore uhapšen je zbog sumnje da je u aprilu 2009. u Požarevcu pokušao pljačku menjačnice, uz pretnju automatskom puškom

Ranko P. (38), državljanin Crne Gore, uhapšen je juče pri izlasku iz zatvora Zabela, zbog sumnje da je u aprilu 2009. godine u Požarevcu pokušao pljačku menjačnice, uz pretnju automatskom puškom.

- On se sumnjiči da je maskiran ušao u menjačnicu "Exit” u Ulici Čede Vasovića u Požarevcu i, preteći automatskom puškom, od radnice zahtevao da mu preda sav novac. U tom trenutku aktivirao se alarm, pa je osumnjičeni pobegao sa lica mesta - saopštili su iz požarevačke policije.

On je juče uhapšen nakon otpuštanja iz Zabele, gde je izdržao kaznu za nasilje u porodici, jer je u novembru 2011. godine fizički zlostavljao svoju suprugu M. M. iz Simićeva, preteći joj ubistvom. Najpre joj je zalepio usta, ruke i noge lepljivom trakom, a potom ju je udarao rukama i nogama, preteći joj usijanom metalnom šipkom da će ubiti i nju i dvoje maloletne dece. Kad je suprugu oslobodio da bi otišla u prodavnicu da mu donese pivo, ona je iskoristila priliku i pozvala policiju. Nasilnik je tada uhapšen, a zlostavljana supruga je sa decom smeštena u Sigurnu kuću.

Protiv Ranka P. policija je i 2002. godine podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teške telesne povrede sa smrtnim ishodom, jer je pretukao svoju tadašnju suprugu Zvezdanu Đorđević (28), koja je posle pet dana preminula u Urgentnom centru u Beogradu. Za ovo krivično delo Ranko P. osuđen je na zatvorsku kaznu, ali je isto krivično delo ubrzo ponovio, ovog puta nad svojom drugom suprugom.

(D. K.)