U Srbiji oduzeto 2.300 vozačkih dozvola

Od 2009. godine u Srbiji je bez vozačke dozvole ostalo 2.300 vozača zbog prikupljenih 18 kaznenih poena ili izazivanja teške saobraćajne nezgode

Od početka primene novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, od kraja 2009. godine, u Srbiji je bez vozačke dozvole ostalo oko 2.300 vozača. Agencija za bezbednost saobraćaja organizovaće još tri seminara za vozače sa oduzetim dozvolama, koji će biti održani u februaru u Užicu, Nišu i Subotici.

Agencija u 2013. godini nastavlja sa organizovanjem seminara za unapređenje znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola jer su prikupili 18 kaznenih poena ili izazvali tešku saobraćajnu nezgodu.

U Užicu je početak seminara predviđen za 4. februar, u Nišu za 11. februar, a u Subotici za 18. Seminari će biti održani ukoliko se za svaki prijavi najmanje 10 kandidata.

Agencija zbog toga poziva vozače kojima je oduzeta dozvola da se jave ako su ispunili zakonske uslove i ukoliko su zainteresovani da pohađaju neki od seminara u navedenim gradovima. Planirano je da se seminari organizuju radnim danima od 17 do 20 sati, a ukupno će trajati 40 časova nakon čega se polaže ispit provere znanja.

Sve potrebne informacije o načinu prijave i održavanju seminara mogu se pronaći na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja.

Agencija za bezbednost saobraćaja počela je sa organizovanjem ovih seminara polovinom 2012, a do kraja te godine održana su dva seminara u Beogradu i po jedan u Nišu i Novom Sadu.

(Telegraf.rs/Tanjug)