KURŠUMLIJA: Radnici prekinuli štrajk glađu!

Radnik Siniša Vacev prebačen je, nakon 12 dana štrajkovanja, u kuršumlijski Dom zdravlja, gde mu je ukazana lekarska pomoć

Siniša Vacev, koji je 12 dana štrajkovao glađu u sali Opštine Kuršumlija, prekinuo je štrajk, pošto je prebačen u Dom zdravlja, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Nakon toga, još troje štrajkača glađu prekinulo je štrajk i napustili su zgradu Opštine Kuršumlija, rekao je predstavnik Ujedinjenih regiona Srbije iz Kuršumlije Dejan Milošević.

Vacev je zadržan nekoliko sati u Hitnoj službi Doma zdravlja, gde mu je ukazana lekarska pomoć, nakon čega je prekinuo štrajk. S njim su u štrajku proteklih osam dana bili i njegova supruga i sestra, kao i jedan kolega sa posla.

Predstavnik URS-a kaže da je štrajk prekinut jer je ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović obećala da će se lično založiti i preispitati slučaja otpuštanja radnika sa posla iz kuršumlijskih javnih preduzeća.

- Nakon poziva povereništva URS-a iz Kuršumlije Mlađanu Dinkiću i Verici Kalanović da hitno dođu i pokušaju da reše problem štrajkača, ministarka Kalanović obećala je da će preispitati odluku o novoj sistemetizaciji i otpuštanju radnika sa posla. Ona je istovremeno pozvala štrajkače da prekinu štrajk, što su oni i uradili - rekao je Milošević.

Štrajkače je posetio i predsednik Okružnog odbora Demokratske stranke iz Prokuplja Boban Lepojević, koji ih je, takođe, uveravao da će se i ta stranka založiti za preispitivanje otpuštanja radnika sa posla i da će im pomoći da zaštite svoja prava.

(M. S. / Beta)