Iran: Proizvedena granata sa laserskim navođenjem

Iranska televizija objavila je da oružje ima kapacitet da sa velikom preciznošću pogodi konkretne mete, međutim, informacija još nije potvrđena

Iranska državna televizija objavila je da je u Iranu proizvedena artiljerijska granata sa laserskim navođenjem koja ima kapacitet da sa velikom preciznošću pogodi pokretne mete.

Na televiziji je prikazan i snimak na kom se vidi kako artiljerija ispaljuje granatu posle čega sledi eksplozija u pustinji. Međutim, agencije prenose da ta informacija nije mogla biti potvrđena iz nezavisnog izvora.

- Granata se ubraja u vrstu "inteligentne" municije zato što ima kapacitet da identifikuje mete, navedeno je u izveštaju televizije.

U međuvremenu, iranski ministar spoljnjih poslova Ali Akbar Salehi izjavio je da delegacija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), koja se nalazi u poseti Iranu, može produžiti boravak na više od tri dana koliko je prvobitno bilo planirano. On je rekao da delegacija IAEA može obići svako nuklearno postrojenje koje želi, dodajući da Iran u potpunosti poštuje propise IAEA i da će i dalje biti transparentan u svojim aktivnostima.

- Mi smo vrlo optimistični u pogledu rezultata posete delegacije IAEA. Oni su ovde došli na tri dana, ali ako žele mogu produžiti boravak, rekao je Salehi.

(Tanjug)