DODIK: Da budemo zajedno i da verujemo jedni drugima!

- Ne želimo da kažemo da u Republici Srpskoj nema problema. Međutim, ti problemi nisu veći nego u drugim društvima u okruženju niti mogu biti rešeni van institucija sistema - rekao je Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima predstojeće novogodišnje i božićne praznike, istakavši da brine i da je tužan što nisu otklonjene sve teškoće, ali da treba da budemo zajedno i da verujemo jedni drugima.

Dodik je ocenio da Srpska ima stabilnu i sigurnu budućnost, i naglasio da naredne godine njeni organi i institucije moraju pokazati dodatnu energiju u rešavanju problema.

- Republika Srpska je naša i pripada samo nama, i zato je važno da je razumemo i da zajedno radimo. Znam da nije lako i da brojne porodice žele veću sigurnost. Brinem se, i tužan sam, što ne uspevamo da otklonimo sve teškoće. Ono što mogu da uradim jeste da budemo zajedno, da verujemo jedni drugima i da zajednički pobedimo teškoće kojima je izložen celi svet - rekao je Dodik.

U čestitki se navodi da je 2012. godina bila puna izazova na političkom i ekonomskom planu i da je sa političkog stanovišta bila uspešna za Republiku Srpsku.

- Uspeli smo da odgovorimo na sve izazove i postignemo određeni napredak u rešavanju problema na nivou BiH, uz uvažavanje i afirmaciju naših stavova. Takvu politiku nastavićemo i u 2013. godini, vodeći računa, iznad svega, o interesima Republike Srpske i njenih građana - rekao je on.

Dodik je ukazao da je zato potrebno zadržati jedinstvo svih relevantnih političkih faktora u Republici Srpskoj, "u pogledu ključnih nacionalnih i republičkih pitanja".

Istovremeno, mora se sačuvati socijalna i ekonomska stabilnost na unutrašnjem planu i "ne sme se dozvoliti da se ostvare želje određenih krugova koji pozivaju na vaninstitucionalno delovanje i urušavanje Republike Srpske", naveo je on.

- Svima treba da bude jasno da oni to čine zbog sopstvenih interesa i da za svoje ciljeve žele da iskoriste postojeće teškoće - rekao je Dodik, navodeći da je to poznati scenario širom sveta, koji se ovde neće ostvariti.

- Ne želimo da kažemo da u Republici Srpskoj nema problema. Međutim, ti problemi nisu veći nego u drugim društvima u okruženju, niti mogu biti rešeni van institucija sistema. Naredne godine, organi i institucije Republike Srpske moraju da pokažu dodatnu energiju u rešavanju problema sa kojima se kao društvo suočavamo - kazao je predsednik Srpske.

(I. M. / Tanjug)