POTRESNO PISMO MAJKE: Moj sin je sledeći Adam Lanca - pomozite mi!

"Pre nekoliko nedelja Majkl je potegao nož i pretio je da će ubiti mene, a zatim i sebe, kada sam mu rekla da vrati knjige u biblioteku. Njegova braća koja imaju sedam i devet godina znaju za plan u slučaju opasnosti - otrčali su u auto i zaključali vrata", piše majka koja živi sa mentalno obolelim sinom, kojeg se plaši

Jedna majka iz Amerike koju je masakr u Njutaunu motivisao da se otvori javnosti i progovori o svom životu sa mentalno obolelim detetom smatra da su veći problem Amerike deca koja svojim oboljenjem mogu izazvati katastrofu nego oružje čiji odnos Amerika preispituje.

Tekst je u formi bloga prvobitno objavljen na sajtu "The Blue Review", a zatim su ga preneli brojni svetski mediji. Trenutno je najčitaniji tekst na uticajnom američkom portalu “Haftington post” i ima više od milion lajkova.

Pismo majke prenosimo u celini:

“Tri dana pre nego što je 20-godišnji Adam Lanca ubio svoju majku, a zatim otvorio vatru u učionici punoj dece u Konektikatu, moj 13-godišnji sin Majkl (ime je promenjeno) propustio je autobus jer je nosio pantalone pogrešne boje.