OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO: Iskasapio oca, pa se obesio!

Aleksandar Saša Bajić (34) nožem je ubio oca Zorana (58), čije je telo pronašla njegova supruga Vesna. Izboden nožem sa više udaraca, ležao je u snegu ispred kuće, pored stepeništa. Krvavi tragovi bili su svuda

Aleksandar Saša Bajić (34) nožem je ubio svog oca Zorana (58), napisao oproštajno pismo, i obesio se u kući! Ovo je epilog stravičnog zločina koji se dogodio juče popodne u Šapcu u porodičnoj kući Bajića, u Ulici Bosanskoj.

Telo nesrećnog Zorana pronašla je supruga Vesna. Izboden nožem sa više udaraca, ležao je u snegu ispred kuće pored stepeništa u crnoj majici i donjem vešu. Krvavi tragovi bili su svuda. Policija je stigla negde oko 17 časova na poziv supruge Vesne, koja je dala ključ od kuće u kojoj živi Aleksandar, ne sluteći da će se suočiti s još jednom tragedijom.

- Našli smo telo Aleksandra obešeno za gelednder stepeništa u kući. Obesio se povocem za psa. Sa njega se slivala krv, što je ukazivalo da nije bilo trećeg počinioca, već da je sin ubio oca. Na kuhinjskom stolu pronadjen je krvav nož kojim je najverovatnije ubijen Zoran –saznajemo nezvanično iz policijskih izvora.

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu Živadin Lazić naložio je obdukciju tela Bajića, kako bi se tačno utvrdio uzrok smrti pokojnog Bajića.

Aleksandar je ostavio oproštajno pismo, u kojem je naveo zašto se odlučio na ovakav zločin i na kraju presudio sebi. Izvori iz istrage nisu bilo mnogo detaljniji.

Aleksandar je poznat policiji kao dugogodišnji zavisnik od heroina i često je dolazio u sukob sa ocem zbog toga.

Lepa porodična kuća u širem centru grada govori da Bajići nisu imali novčanih problema. Zoran je imao firmu ‚‚Biro-servis‚‚ za popravku foto-kopir aparata i pošto je bio pouzdan u poslu, dobro je i zarađivao. Bajići su se preselili nedavno u ovaj deo grada. Komšije su zanemele pred ovom porodičnom tragedijom i nisu želeli da je mnogo komentarišu .

- Znali smo da se svađaj , jer je Aleksandar koristio drogu, ali nismo slutili da će se sve ovako završiti-kratko - kaže jedan od komšija..

(M. Eraković)