BEBA ROĐENA U SNEGU: Zrenjaninka se porodila u zavejanom vozilu!

Trudnica Teodora Talpai iz Aleksandrova kraj Zrenjanina porodila se na putu ka zrenjaninskoj bolnici, a Slađana Petrović iz Deronja kod Odžaka je rodila dečaka ispred seoske ambulante

Trudnica Teodora Talpae (17) iz Aleksandrova, kraj Zrenjanina, porodila se na putu ka zrenjaninskoj bolnici u automobilu zbog zastoja kod Česterega.

Baka Biljana kaže da je u vozilu bila i babica iz Aleksandrova, a da je naknadno iz Žitišta stigla i doktorka.

I majka i beba su u dobrom stanju. Majka Teodora devojčici je dala ime Nikolina.

- Nikolina i Teodora su dobro. Bilo je napeto kad je krenuo porođaj, mislili smo da je premestimo u kamion koji je tuda prolazio da bi se lakše prodila, ali je porođaj već počeo i nismo smeli da je pomeramo - rekao je otac deteta i budući Teodorin muž Predrag Mladenović.

Nikolina nije jedina koja je juče rođena na snegu. Slađana Petrović iz Deronja kod Odžaka na svet je donela zdravog dečaka i to ispred seoske ambulante jer nisu mogli da stignu do porodilišta u Sombor. Beba je dobila ime Teodor.

Sneg koji pada više od 30 sati stvorio je probleme na putevima, posebno u Vojvodini, gde je kod Bačke Topole stvorena kolona dugačka 11 kilometara, pa su mnogi putnici još od sinoć zavejani u autobusima i automobilima.

(M. R. / Izvor: Beta, Alo)