ZNANJE IMA CENU: Profesor prodao ocenu za 500 evra!

V. d. direktora srednje škole u Žagubici osumnjičen je da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja i nasilničko ponašanje

Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Muniba C. (55), v. d. direktora  jedne srednje škole u Žagubici, zbog sumnje da je od jednog učenika i njegovog dede uzeo 500 evra za upis ocene bez prethodnog propitivanja.

Osumnjičeni se tereti da je 2011. godine, dok je radio kao profesor u ovoj srednjoj školi, iskoristio službeni položaj i jednom vanrednom učeniku upisao pozitivnu ocenu, iako učenik prethodno nije ispitan.

- Osnovano se sumnja da je za ovu uslugu osumnjičeni profesor od dede učenika nekoliko dana ranije dobio 400 evra, a od samog učenika, na dan polaganja, uzeo još 100 evra – kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

Policija Muniba C. sumnjiči i za nasilničko ponašanje, jer je tokom 2012. godine na školskom stepeništu jednog učenika udario više puta po glavi i telu, pošto je saznao da je ovaj pobegao sa trećeg časa.

Policija je protiv Muniba C. podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i nasilničko ponašanje.

(D. K.)