UVREDLJIV GRAFIT: "Vučiću, Šiptare" na zidovima Novog Sada! (FOTO)

"Sadržaj grafita nedvosmisleno ukazuje na to da je obračun sa korupcijom i kriminalom, koji SNS s predsednikom Vučićem na čelu vodi od prvog dana kada joj je za to ukazano poverenje, urodio plodom", navodi se u saopštenju naprednjaka

Na novosadskoj Katedrali osvanuo je grafit uvredljive sadržine na račun prvog potpredsednika Vlade Srbije i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Osim na Katedrali, grafit slične uvredljive sadržine na račun Vučića ispisan je i u Kosovskoj ulici, u blizini sedišta Gradskog odbora SNS.

- Policija u Novom Sadu obavila je uviđaj na mestima gde su ispisani grafiti uvredljive sadržine na račun Vučića - izjavila je portparolka Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić.

- Tužilaštvo je to krivično delo okarakterisalo kao uništenje i otuđenje tuđe stvari - rekla je Tomićeva, dodajući da će policija nastaviti rad na otkrivanju počinioca.

- Ja ne obilazim oko crkve svaki dan da bih video da li je nešto novo napisano, jer stalno imamo nove grafite na zidu - rekao je župnik Janoš Striković, koji je dodado da se "verovatno radi o novom grafitu jer do sada nije bilo pisanja po tom bočnom zidu, već sa prednje strane crkve".

U saopštenju naprednjaka navodi se da "sadržaj grafita nedvosmisleno ukazuje na to da je obračun sa korupcijom i kriminalom, koji Srpska napredna stranka s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu vodi od prvog dana kada joj je za to ukazano poverenje, urodio plodom".

"Anonimno blaćenje imena Aleksandra Vučića i besmisleno kaljanje ugleda Srpske napredne stranke je samo dokaz da marginalne grupe, one koje se plaše naše volje i sposobnosti da do poslednjeg atoma snage istrajemo u borbi sa pošasti koja je u prethodnom periodu zahvatila Srbiju, pribegavaju najsramnijim metodama odbrane svojih vrednosti", istaknuto je u saopštenju.

(D. Z. / Tanjug)