POTRESNA ISPOVEST ZARAŽENE HIV-om: Dobila sam virus iz ljubavi, nisam zarazila političare!

Devojka, koja je navodno zarazila čak i jednog stranog ambasadora, za Telegraf priča od koga je dobila virus, kroz kakav je pakao prošla, koliko je normalan život koji vodi i otkriva da želi porodicu

- Kada sam saznala da sam HIV  pozitivna, prvi osećaj je bio strah od smrti. Bio je to šok. Prvo sam sebi postavila pitanje: "Bože, zašto se ovo baš meni desilo?"

Ovim rečima započinje ekskluzivnu ispovest za Telegraf.rs M. (ime poznato redakciji), koja već godinu dana živi s virusom HIV.

Ova mlada žena široj javnosti postala je poznata nakon afere sa "zaraženim političarima i diplomatama", kada su se u pojedinim medijima pojavile informacije da je namerno HIV-om zarazila nekoliko biznismena i političara, pa čak i jednog ambasadora.

- Zanima me samo kako ih nije sramota! Zbog svih tih laži sam tužila nekoliko medija. Ta priča toliko nema smisla da se više nigde, uključujući i sud, ne pominju nikakvi ambasadori ni političari. Policija je utvrdila da nisam kriva i to je kraj - kaže naša sagovornica.

Ipak, kako bismo njenu priču ispričali od početka, kako radi opomene i edukacije mladih ljudi tako i radi istine, vratićemo se godinu dana unazad.

VOLELA SAM GA IAKO JE BIO HIV POZITIVAN

- Živeli smo zajedno. U pravoj vezi, u istom stanu. Živeli smo zajedno i voleli smo se. Mesec dana nakon što je saznao, rekao mi je. Eto, ništa nije krio od mene. Toliko sam ga volela da sam bila sprema da, uprkos svemu, ostanem s njim. Nažalost, on je postajo sve gori i sve više me je terao od sebe i nismo uspeli - prepričava naša sagovornica kako joj je HIV preneo tadašnji emotivni partner.

Iako se HIV uvek povezuje s rizičnim oblicima ponašanja, posebno s promiskuitetom, naša sagovornica ne pripada ni jednoj od rizičnih grupa.

- Ja sam HIV dobila iz ljubavi, to je to. Kada sam ga pitala odakle to, nije mi objasnio. On je imao više partnerki, to sada znam, ali tada nisam - iskrena je M.

Kako nam je rekla, podrška prijatelja nije izostala, ali je mala sredina iz koje potiče to primila prilično loše.

- Mala sredina je zlo za ovo. Odmah ste obeleženi, glavna ste tema svih tračeva. Porodica me je podržala, ali na malo pogrešan način. To je ona logika: "Ćuti, samo da se ne sazna". To je potpuno pogrešna logika. O tome ne treba ćutati - apeluje ova devojka.

PROŠLA SAM PAKAO!

Međutim, pakao za M. tek je počeo. Naime, nakon što je raskinula s tadašnjim dečkom, njegovo ponašanje promenilo se do agresije. Otišlo je toliko daleko da su pretnje da će joj "uništiti život" postale svakodnevica.

- Morala sam da unajmim obezbeđenje. Pretio mi je, čak me jednom udario nasred ulice. Prijavljivala sam ga policiji, ali oni nikada nisu reagovali. A onda, kada je on mene prijavio za nešto što su potpune laži i to samo zato što nije mogao da prihvati da mogu bez njega i da sam, uprkos svemu uspela da sredim svoj život, oni su me odmah priveli. I to su me priveli policajci iz službe za privredni kriminal. Gde je tu logika - priseća se sagovornica Telegrafa.

Nakon prijave, cela priča završila je i na naslovnim stranama medija. Odjednom, čitav telefonski imenik ove devojke bio je na ispitivanju i, u očima javnosti, svi oni bili su njeni seksualni partneri.

- To je bio potpuni haos. Uzeli su moj telefon i sve moje poznanike, prijatelje, saradnike, sve su ispitali. Čak i taj ambasador o kome se pisalo... A radi se o mom prijatelju. Nismo stigli da se vidimo jako dugo, pa smo se neposredno pre tog haosa dopisivali i dogovarali da se vidimo. Kao i svi drugi prijatelji. Eto, i na osnovu tih poruka su oni 'zaključili' da je on moj partner. Sreća je pa su svi moji prijatelji zaista stali uz mene i u policiji ispričali istinu, jer jedino što ja imam je istina - kaže M.