Španija: Odloženo izručenje Budale i Petrića Srbiji

Odluka o izručenju Vladimira Milisavljevića Budale i Siniše Petrića Srbiji odložena je dok se protiv njih ne okončaju procesi koji se vode u Španiji, a za koja su zaprećene blaže kazne

Odluka o izručenju Vladimira Milisavljevića Budale i Siniše Petrića Srbiji odložena dok se ne reše procesi protiv njih koji su u toku pred španskim sudovima.

Osnovni razlog zašto je tužilac podneo ovaj zahtev jeste činjenica da bi njih dvojica mogli da razjasne uloge pojedinaca u određenim likvidacijama na području Španije, veze sa drugim kriminalnim grupama kao i poreklo gotovine i oružja koji su pronađeni tokom hapšenja.

Na ročištu koje je održano u sredu Petrić i Milisavljević su izjavili da ne žele da budu izručeni Srbiji. Za dela koja im se stavljaju na teret u Španiji je zaprećena blaža kazna, a u Srbiji ih očekuju i novi postupci.

Njihova odbrana tražila je od suda da "zaštiti“ njihove branjenike jer im u Srbiji "ne bi bila poštovana osnovna ljudska prava“. Petrićeva odbrana tvrdila je i da on nije imao mogućnosti da se "uz poštovanje svih prava" brani pred srpskim sudovima zbog svoje "bošnjačke nacionalnosti“.

Milisavljević i Petrić uhapšeni su u februaru, zajedno sa Lukom Bojovićem, koga naša zemlja takođe potražuje, ali, barem zasad, o ovom zahtevu se neće raspravljati.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)