NATAŠA MILJKOVIĆ: Ostajemo plavuše, očekujemo podršku muškaraca!

- Strašno je da niko više ne pominje Kovačevićevu rečenicu: "Plavuša vodi na piće, plavuša vodi kući". Takav jezik je prljav i fašistički - kaže voditeljka RTS-a

Nakon što se voditeljka Olivera Kovačević, jedna od tri "plavuše sa RTS-a", kako ih je nazvao dramski pisac i poslanik DSS Siniša Kovačević, sinoć u svojoj emisiji pojavila kao crnka, Nataša Miljković kaže da se ostatak trilinga "zlatokosih", Olivera Jovićević i ona, neće ofarbati u crno.

Miljkovićeva napominje da je nezadovoljna što se sukob između njih i Siniše Kovačevića estradizovao i sveo na puku boju kose.

- To je Oljina originalna ideja i ja joj čestitam na domišljatosti i provokaciji. Ne, moja koleginica Olivera Jovićević i ja nećemo menjati boju kose i ostaćemo plavuše, ali smeta mi što se čitava priča pretvorila u estradu i svela na boju kose! Ovde se radi o odbrani profesije i prava žena i zato očekujem podršku od brineta i crnki, ali i od muškaraca. Strašno je da niko više ne pominje Kovačevićevu rečenicu: "Plavuša vodi na piće, plavuša vodi kući". Svođenje žena na to je, blago rečeno, uvredljivo, a takav jezik je prljav i fašistički. Čudno je da jedan pisac to ne zna - kaže Nataša Miljković za Telegraf.

Da podsetimo, žestoka prepiska je počela kada su tri voditeljke RTS-a uputile otvoreno pismo Kovačeviću u kojem komentarišu njegove nastupe u Skupštini Srbije, nakon čega je on odgovorio "plavušama sa RTS-a", a za sada se prepiska završila novim pismom koje su voditeljke juče uputile Siniši Kovačeviću.

(A. N.)