VRANJE: Piroman još nije izveden pred sudiju!

Član SNS Miloš Mladenović zvani Žaba, osumnjičen za paljenje automobila socijaliste Branimira Stojančića, nije danas izveden pred istražnog sudiju Osnovnog suda u Vranju jer Tužilaštvo nije spremno!

Portparol Osnovnog suda u Vranju Srboljub Milosavljević izjavio je za Telegraf.rs da odbornik i član SNS-a Miloš Mladenović zvani Žaba, koji je priveden kao osumnjičen zbog paljenja automobila gradskog većnika Branimira Stojančića, nije danas izveden pred istražnog sudiju Osnovnog suda u Vranju.

- To se nije dogodilo pošto Tužilaštvo nije spremno. Saslušanje je trebalo da bude održano jutros, ali Tužilaštvo nije spremilo inicijalni akt koji je neophodan kako bi se saslušanje održalo. Očekujemo da će tokom današnjeg popodneva Mladenović biti priveden istražnom sudiji - rekao je on.

Milosavljević je odbacio nezvanične vesti koje su objavili lokalni mediji da se nakon ovog slučaja digla velika prašina i da se zbog njega vrše razni pritisci na sud.

- Ne postoje nikakvi pritisci. Odlaganje izvođenja Mladenovića nije pitanje pritisaka na sud, već odluke Tužilaštva da to uradi. Ovaj slučaj se tretira u ovom sudu kao i svi ostali - naveo je Milosavljavić.

Odbornik SPS-a iz Vranja Branimir Stojančić, žrtva paljenja, navodi da su on i Mladenović, koga je policija privela zbog sumnje da je umešan u paljenje automobila, u dobrim odnosima i da ne misli da on stoji iza incidenta. On misli da je njegov auto zapalio neko od klriminalaca, a ne osumnjičeni odbornik.

- Ja uporno ponavljam, garantujem da SNS ne stoji iza ovoga i da pozadinu paljenja mog automobila treba tražiti među momcima iz kriminogene sredine koji žele da vladaju i dominiraju gradom. Znači, isključujem svaku političku pozadinu i koalicija u Vranju je stabilna - kazao je on.

Sa Stojančićem se slaže i predsednik SNS-a za Pčinjski okrug Dragan Nikolić. On je odlučno demantovao da je odbornik te stranke zapalio automobil gradskog većnika Branimira Stojančića.

- To je apsolutna neistina, smišljena da se uzdrma vladajuća koalicija u Vranju - izjavio je Nikolić.

Podsetimo, Mladenoviću je u ponedeljak određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. Nakon izvođenja pred istražnog sudiju konačno će se razotkriti da li ga Tužilaštvo tereti za paljenje automobila ili je u pitanju drugo krivično delo.

U međuvremenu, noćas se u ovom gradu na jugu Srbije dogodilo još jedno paljenje automobila, 17. po redu.

(I. M.)