Pavličić odbacuje optužbe

Gradonačelnik Novog Sada kaže da su navodi iz prijave Agencije za borbu protiv korupcije "neosnovani i u suprotnosti s činjenicama"

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić odbacio je danas sve navode iz prijave koju je protiv njega i članova Gradskog veća podnela Agencija za borbu protiv korupcije.

On je istakao da su navodi iz prijave "neosnovani i u suprotnosti s činjenicama" i optužio Agenciju da je "iz nepoznatih razloga" izašla iz okvira svojih nadležnosti i da pokušava da izvrši pritisak na sud.

- Gradsko veće odgovorno tvrdi da su navodi prijave neosnovani i u suprotnosti su s činjenicama. Ili smo mi kriminalci ili nismo, neka se to utvrdi. Ako nismo, onda mora da odgovara onaj ko je pisao ovu krivičnu prijavu - rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, veoma je čudno da Agencija podnosi prijavu u vreme dok još uvek traje sudski spor u navedenom predmetu. On je pozvao Tužilaštvo za organizovani kriminal da što hitnije pristupi razmatranju krivične prijave koju je podnela Agencija za borbu protiv korupcije i što pre obavesti javnost šta se zapravo krije iza te prijave.

- Ovo što se sada dešava i prijava koja se podnosi juče, na dan 11. godišnjice ustanovljenja prve demokratske vlade na čelu s premijerom Zoranom Đinđićem, nama govori da je možda i nešto drugo ovde po sredi - kazao je Pavličić.

On je ocenio da krivična prijava Agencije za borbu protiv korupcije predstavlja "ponavljanje stavova" predstavnika ATP Vojvodina u sudskom postupku protiv Novog Sada, koji još uvek traje.

- Zbog toga ova krivična prijava predstavlja otvoren pritisak na sud - rekao je Pavličić, i naveo da su predstavnici Agencije tražili i od njega i od postupajuće sudije da se izjasne o sporu koji još uvek teče, što je, prema njegovim rečima, potpuno protivpravno i van nadležnosti Agencije.

On je rekao da gradske vlasti neće zatvoriti Međumesnu autobusku stanicu (MAS), jer bi na taj način Novosađani bili oštećeni za dva miliona evra godišnje, koji bi se prelili u privatne džepove, a većina od 1.300 radnika Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad, koje upravlja MAS-om, ostala bi bez posla.

Pavličić je na kraju rekao da će gradske vlasti poštovati pravosnažnu odluku suda, kada ona bude doneta.

(Telegraf.rs)