BIZARNO: Sahranite bližnjega uz 28% popusta!

"Mislite na vreme, smrt vas uvek može iznenaditi, ne stavljajte porodicu na nepotrebni trošak - kupujte grupno i uštedite porodici novac", piše u ovom morbidnom oglasu koji je ubrzo povučen

Nakon reklame kojom se privatna klinika klinika "Gala medika" oglasila na internetu sa ponudom za abortus, i prodavnica pogrebnih usluga "Život je lep" ponudila je popust na pogrebne usluge od 28 odsto, tako da pogrebnu opremu možete dobiti, umesto za 25.000, za "samo" 18.000 dinara!

- Porodica osobe koja je preminula treba da ponese lekarski izveštaj o smrti, a zatim uz našu stručnu pomoć odabere kovčeg za večni počinak svog dragog pokojnika. Mislite na vreme, smrt vas uvek može iznenaditi, ne stavljajte porodicu na nepotrebni trošak - kupujte grupno i uštedite porodici novac - piše u ovom morbidnom oglasu.

Da ponuda ne bi bila siromašna, autori oglasa su se potrudili da, pored ove osnovne usluge, ponude i dopunsku - poklon kovčeg prijatelju, tako da zainteresovani već unapred mogu da "obraduju" sebi blisku osobu mrtvačkim sandukom i propratnom opremom. Oglas je prigodno ilustrovan lepom devojkom koja pozira u kovčegu čija je unutrašnjost optočena ljubičastim satenom.

Međutim, posle određenog vremena, ovaj oglas je povučen sa sajta, tako da sada ne postoji ni u delu portala na kome se nalaze ponude koje su već istekle. U sedištu firme koja stoji iza ovog portala rečeno nam je da ne žele da daju izjavu za javnost. Na telefon koji je označen na internet portalu javila se sekretarica koja je saopštila da ne može da govori za medije, i da ona "ništa ne zna".

Pored toga, u spisku Agencije za privredne registre navedeno preduzeće za pogrebne usluge "Život je lep" uopšte ne postoji, pa se postavlja pitanje da li ovaj portal uopšte proverava validnost firmi koje ostavljaju ponude, kao i samo njihovo postojanje.

Podsetimo, na ovom sajtu je pre nekoliko dana privatna ginekološka ambulanta "Gala medika" dala oglas u kome nudi popust za abortuse. I ovaj oglas je sklonjen nakon njegovog objavljivanja u medijima, a nadležni inspektori su izvršili inspekciju ove klinike.

(I. M.)