DRAMA U NOVOM PAZARU: Dijabetičar se izbo jer nema novca za ogrev!

Nijazija Eminović, radnik novopazarske Toplane, posvađao se sa suprugom jer nije obezbedio novac za ogrev i u toku svađe naneo sebi povrede nožem u predelu stomaka

Radnik Toplane iz Novog Pazara Nijazija Eminović zabio je sebi nož u stomak, očajan što ne može da sakupi novac neophodan za ogrev! Inače, Eminović godinama boluje od dijabetesa, zbog čega je lekarima bio otežano da mu spasu život.

Kako prenosi dnevni list "Informer", Eminović se posvađao sa suprugom i u jednom trenutku, pred njom, potegao nož i naneo sebi povrede opasne po život. Lekari Hiruškog odeljenja bolnice u Novom Pazaru rekli su da je primljen sa ranom u stomaku i da je mnogo iskrvario.

- Bilo je dramatično jer je pacijent sve vreme plakao i jecao. On je dijabetičar i zaista je bilo teško zaustaviti krvarenje. Porodica je sve vreme bila pored njega. Srećom, njegovo stanje je sada stabilno - objasnila je doktorka Gordana Dimitrić.

Prema nezvaničnim informacijama, Eminović se sa suprugom posvađao jer nije uspeo da obezbedi novac i kupi drva za zimu.

Direktor Toplane u Novom Pazaru, Bojan Biočanin, kaže da se Eminović upravi preduzeća nije obraćao za pomoć.

- On je dobar radnik. Nije tražio pomoć od firme, a sigurno je da bismo nekako našli mogućnost da mu se nađemo, bez obzira na to što smo u blokadi - istakao je Biočanin.

On dodaje da je Eminović prošle godine bio povređen i da mu je tada kolektiv skupio određenu novčanu pomoć.

Inače, radnici Toplane kažu da im preduzeće duguje pet plata, te da su zbog toga u štrajku duže od mesec dana.

(M. S. / Izvor: Informer)