NACIZAM U MAĐARSKOJ: Grafiti "Smrt četnicima" i "Idite u Srbiju" na srpskoj crkvi u Budimpešti!

Na zidovima Srpske saborne crkve i škole u Budimpešti i spomen-ploči Jakovu Ignjatoviću u Sentandreji osvanuli su nacionalistički grafiti sa uvredljivim porukama Srbima. Ambasada Srbije u Budimpešti zatražila je hitnu istragu

Na zidu Srpske saborne crkve u Budimpešti osvanuli su grafiti, među kojima i "Smrt četnicima", na Tekelijanumu ostavljeni su leci na kojima su opisani incidenti koji su se dogodili u Vojvodini, a koje navodno izazvali Srbi, dok je na srpskoj školi napisan grafit "Idite u vašu Srbiju", saznaje RTS.

Protonamesnik Srpske saborne crkve u Budimpešti Zoran Ostojić rekao je da je na zidu Porte osvanuo grafit "Smrt četnicima", koji je napisan crnom farbom i koji je dugačak šest metara i metar širok.

U saopštenju mađarske policije navodi se da su vandali, u poslednja dva dana, sprejevima u boji išarali zid Srpske pravoslavne crkve i spomen-ploču srpskom piscu Jakovu Ignjatoviću u Sentandreji, koji je ostavio najupečatljivija svedočanstva o Srbima u ovom gradu na jugu Mađarske.