Umro napadač na selektora Kuvajta

Stojadin Petrović (86) umro u pritvoru, nakon što je pre dva meseca teško ranio Gorana Tufegdžića u Požarevcu

Stojadin Petrović (86) iz Požarevca preminuo je na lečenju u Beogradu tokom istrage koja se protiv njega vodila zbog pokušaja ubistva Gorana Tufegdžića (46), selektora fudbalske reprezentacije Kuvajta. On je preminuo u noći između utorka i srede, a tačan uzrok smrti znaće se po završetku obdukcije.

Time je istraga protiv njega obustvaljena, pa je Viši sud i zvanično okončao postupak koji se vodio od 24. avgusta. Tog dana, Stojadin je uhapšen nakon što je hicem iz pištolja pogodio Tufegdžića u grudi posle svađe oko placa. Tufegdžić je hitno operisan u Opštoj bolnici u Požarevcu, gde su mu hirurzi izvadili metak iz desnog plućnog krila, a potom su nad njim izvršene jos dve operacije u beogradskom Urgentnom centru. Početkom septembra, Tufegdžić se probudio iz kome, a krajem istog meseca pušten je na kućno lečenje.

Do ranjavanja Tufegdžića došlo je kada je on angažovao građevinske mašine na raščišćavanju placa koji je kupio od Stojadinove ćerke, čemu se ovaj protivio. U jednom trenutku, on je iz džepa pantalona izvukao pištolj i pucao Tufegdžiću u grudi nakon čega je uhapšen i sproveden u pritvor zbog pokušaja ubistva.

Tufegdžić je fudbalsku karijeru započeo 1987. godine, u FK Mladi radnik, u kom je prvo bio igrač, a potom i trener. Tokom 2002. godine otišao je za Kuvajt, gde je bio angažovan kao pomoćnik trenera fudbalske reprezentacije, a od 2009. godine i kao njen glavni trener. Pod njegovim vođstvom, kuvajtska reprezentacija je 2010. godine osvojila Zapadnoazijski i Zalivski kup, zbog čega je postao heroj ove arapske države. Ovu fudbalsku reprezentaciju on će voditi i ubuduće, zbog čega se nedavno, sa suprugom i troje dece, iz Požarevca vratio u Kuvajt.

( D. K.)