NASTAVNIK PEDOFIL: Šest godina robije zbog obljube učenika!

Nastavnik Osnovne škole "Jovan Cvijić" u Loznici, B. M. (62) od oktobra 2010. do februara 2011. godine seksualno zlostavljao učenika osmog razreda u svom kabinetu

Nastavnik Osnovne škole "Jovan Cvijić" u Loznici, B. M. (62) pravosnažno je osuđen na šest godina zatvora jer je obljubio učenika osmog razreda u toj školi.

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe i tužilaštva i odbrane i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu, koji je u martu ove godine nastavniku izrekao šest godina robije zbog kivičnog dela obljube zloupotrebom službenog položaja nad maloletnom osobom.

B. M. je od oktobra 2010. godine do februara 2011. godine kao nastavnik u osnovnoj školi zloupotrebom svog položaja u više navrata izvršio sramni čin nad maloletnim učenikom.

Suđenje je od početla bilo zatvoreno za javnost, jer je krivično delo učinjeno nad maloletnom osobom. Zaprećena kazna za ovo delo je od godinu do 10 godina zatvora.

Dečak je u vreme nemilih događaja išao u osmi razred. Prvo se poverio razrednom starešini i rekao mu šta sve preživljava od nastavnika u školskom kabinetu, koji je odvojen od glavne školske zgrade. Razredni je dečakovu priču predočio školskom pedagogu i direktoru, posle čega su obavestili policiju i Osnovno javno tužilaštvo. Navode nesrećnog mališana potvrdili su i njegovi drugovi i drugarice, koji su mu pružili podršku i razumevanje. 

Kako saznajemo, dečak još uvek ima traume i ne može sasvim da potisne ono što je preživeo od nastavnika, kome je bio poveren rad sa decom. Sadašnji srednjoškolac redovno ide na preglede kod lekara i razgovore kod psihologa, koji mu pomažu da što pre zaboravi neprijatne događaje i nastavi normalno da živi.

Nastavnik je u pritvoru Okružnog suda u Šapcu skoro godinu i po dana, a sudsko veće je odlučilo da ostane iza rešetaka i posle izricanja presude.

(Telegraf.rs / Tanjug)