HEROJSKI: Poginuo spasavajući devojčicu (9) od poplave

Huas Asensi (60) pokušao je da spasi dete koje je ostalo zarobljeno u automobilu u blizini mesta Puerto Lambreras u Španiji. Nažalost, devojčica se utopila, kao i Asensi

Huas Asensi (60) udavio se u neuspelom pokušaju da spasi devojčicu (9), koja je ostala zarobljena u automobilu tokom poplava na jugoistoku Španije.

- Devojčica je putovala sa dedom i bratom (11) u petak, kada je njihov automobil odnela voda u blizini mesta Puerto Lambreras - rekao je zvaničnik gradske skupštine.

Asensi je pokušao da spasi devojčicu, ali ga je odnela voda i udavio seDevojčica i deda su se takođe utopili, ali je dečak preživeo, navodno držeći se za ulični stub.

- Tri osobe su stradale. Mi još nismo sigurni kako je dečak uspeo da preživi - istakao je zvaničnik gradske skupštine u Puerto Lambrerasu, koji je želeo da ostane anoniman.

U španskim regionima Andaluzija i Mursija usled poplava izazvanih obilnim padavinama poginulo je ukupno 10 ljudi. Kiše su uništile i kuće, izazvale rušenje dva mosta i dovele do zatvaranja puteva.

(M. S. / Tanjug)