MUP RS suspendovao Gusku! (VIDEO)

Šef Kriminalističke policije Policijske stanice Obilićevo u Republici Srpskoj udaljen sa dužnosti zbog veze sa zelenašima

MUP Republike Srpske suspendovao je Gorana Gusku, šefa Kriminalističke policije Policijske stanice Obilićevo, i Sinišu Karanovića, inspektora Centra za javnu bezbednost (CBJ) Banjaluka, zbog njihove povezanosti i saradnje sa uhapšenim zelenašima.

U obrazloženju ovakve odluke se navodi da su Guska i Karanović u policijskoj akciji "Knez 2" privremeno suspendovani i udaljeni s posla, jer bi mogli ometati sprovođenje unutrašnjeg postupka koji je pokrenut zbog "teže povrede radne dužnosti".

Osumnjičeni Karanović u oktobru 2009. godine je učestvovao i u pucnjavi ispred pekare "Žitopek" u centru Banjaluke i napadu na obezbeđenje ove pekare, ali je, uprkos svemu, vraćen na posao, preneli su banjalučki mediji.

Portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Ðaković Vidović izjavila je da je, nakon saslušanja, nadležni tužilac zatražio pritvaranje Drage Ðenića, sudskog policajca.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će Ðenić uništiti, sakiriti ili falsifikovati dokaze i uticati na svedoka i ometati krivični postupak.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je juče da borba protiv organizovanog kriminala nije kompletna ako odgovornost ne snose i oni koji svojim lošim ponašanjem narušavaju ugled policije.

On je, prilikom posete bjeljinskoj policiji, rekao i da se za policajce koji su pod istragom, u akciji "Knez" najpre mora utvrditi njihova odgovornost, a potom i sve što je zakonom i pravilima propisano.

(I. M. / Izvor: Tanjug)