OTKRIVAMO: Poslednje fotografije nesrećne Meksikanke koja je ubijena na splitskom Marjanu! (FOTO)

Poslednja fotografija koju je ova nesrećna devojka snimila svojim fotoaparatom nalazi se svega 20-ak metara od početka staze na kojoj je ubijena

Ubica koji je brutalno ubio Selenu Margaritu Grasiano Masedo (31), devojku iz Meksika koja je tragično završila na splitskom Marjanu 22. avgusta ove godine, zaskočio ju je dok je ona već bila u šumi, na putu koji vodi do spomenika Umbertu Đirometi i ostacima bunkera.

To dokazuje poslednja fotografija koju je ova nesrećna devojka snimila svojim fotoaparatom. Mesto sa kojeg je fotografisala nalazi se svega 20-ak metara od početka te staze, koja počinje od platoa ispod vrha Telegrina, a na fotografiji se vidi more i kućice u izgradnji na obroncima Marjana.

Ako je suditi prema fotografijama koje su nađene u fotoaparatu, Selena je zaista pre nego što je krenula u šumu sedela na klupi na vidikovcu ispod vrha Telegrin, i sa te pozicije je snimila panoramsku fotografiju na kojoj se vidi Kaštelet i kraj ostrva Čiova.

Sledeća fotografija pokazuje da je svoj fotoaparat usmerila prema šumi, odnosno stazi koja vodi do spomenika Umbertu Đirometi, dok je poslednja fotografija nastala s već opisane lokacije na početku šume.

Ne zna se kada su fotografije snimljene, u kom vremenskom razdoblju, ali "Slobodna Dalmacija" saznaje da je na njima vidljivo da su nastale u sumrak.

Policija i dalje "kopa" na sve strane kako bi naišla na bilo koji kvalitetniji trag koji bi ih mogao dovesti do ubice. Svakodnevno se sprovode vađenja krvi više desetina osoba za koje se zna da se kreću po Marjanu, bilo da su šetači, biciklisti ili rekreativci.

No, do sada ta taktika nije dala kvalitetnog rezultata.

Za ceo slučaj okrutnog ubistva zainteresovali su se i meksički novinari, ali im je od strane porodice naloženo da prestanu da joj kopaju po životu. Izgleda, međutim, da su ona i njen brat Emanuel zatražili privremenu dozvolu od svojih poslodavaca da idu na četvoromesečni neplaćeni godišnji odmor.

Ona je zarađivala oko 2.500 dolara mesečno i praktično je celu ušteđevinu ponela sa sobom. Ništa ne upućuje na to da je bila povezana s bilo kakvom vrstom kriminala ili s ljudima koji imaju veze s kriminalom. Neki sagovornici izjavili su meksičkim novinarima da je Selena mnogo čitala i da je završila fakultet uz pomoć Vladine stipendije.

Njena porodica pripada srednjoj klasi, a kuća im se nalazi u okrugu Zakatenko u Meksiko Sitiju, kvartu koji nema problema s kriminalom. Ipak, ona nije imala automobil, što je pak uobičajena stvar za pripadnike više srednje i više klase.

(Izvor: Slobodna Dalmacija / Foto: Slobodna Dalmacija)