VOLI JK: Azdejković se izvinjava što mrzi boga!

Predsednik Gej-lezbijskog info centra ponudio je danas ostavku, i uputio izvinjenje javnosti zbog svoje izjave da "mrzi boga" i da bi "sve crkve trebalo srušiti"

Predsednik Gej-lezbijskog info centra Predrag Azdejković ponudio je danas ostavku i uputio izvinjenje javnosti zbog svoje izjave da "mrzi boga" i da bi "sve crkve trebalo srušiti".

Azdeljković kaže da je tu izjavu dao u naletu besa i frustracija, koje su posledica pretnji smrću i nasiljem, koje su učestale u periodu pre "Parade ponosa".

- Izvinjavam se zbog izjava koje se mogu protumačiti kao poziv na nasilje, što mi nije bila namera, jer su napisane u naletu besa i frustracije kao posledica uzastopnih pretnji smrću i nasiljem, koje su učestale u periodu pre "Parade ponosa" - naveo je u pisanoj izjavi Azdejković.

Prema njegovim rečima, odgovarati nasiljem na nasilje nije rešenje.

- Izjava koju sam dao i ono što sam napisao na svom Fejsbuk profilu smatram svojim aktivističkim porazom. Nadam se da ćete mi oprostiti - istakao je Azdejković.

Kako se navodi, ostavka Azdejkovića će biti razmatrana na sledećem sastanku Upravnog odbora, a on u međuvremenu neće davati izjave za medije.

(Telegraf.rs / Tanjug)