VRTIĆ BEZ DUŠE: Autistični dečak ostao gladan zbog duga od osam dolara

S obzirom da njihov sin ne govori, roditelji su dobili papir sa porukom: "Džon Robert danas nije dobio ručak, pojeo je mafine. Postoji problem s nepodmirenim računima". Na taj način, roditelji su saznali da im je dete bilo gladno i odmah o ovom slučaju obavestili medije

Petogodišnji autistični dečak iz Nju Džerzija doživeo je neprijatno iskustvo u vrtiću, kada mu zbog neplaćenog računa od 8 dolara vaspitačice nisu dale ručak! Siroti dečak je sedeo i gledao druge kako jedu, a pojeo je samo mafine, koje su mu roditelji spakovali za užinu.

Roditelji malenog Džona Roberta Karavele za slučaj su ispričali novinarima, i pokazali poruku koju su dobili od vaspitačica. Naime, s obzirom da njihov sin ne govori, dobili su papir koji su mu vaspitačice dale sa porukom: "Džon Robert danas nije dobio ručak, pojeo je mafine. Postoji problem s nepodmirenim računima". Na taj način, roditelji su saznali da im je dete  bilo gladno.

- Čitala sam poruku nekoliko puta, misleći da sam možda propustila nešto. Šta se dogodilo s faktorom ljudskosti? - zapitala se dečakova majka. Takođe, majci nije jasno zašto ih nisu pozvali ako je sitan račun predstavljao toliki problem.

Predstavnici vrtića nakon objave u medijima, izvinili su se zbog "slučajne greške", ali roditelji sada već ozbiljno planiraju da dečaka prebace u drugi vrtić.

(I. D. / Danas.hr)