NA PIĆE SA UBICOM: Reksi nas zvao u Budvu u provod, hvalio se lažnim pasošima!

Misterioznog Novosađanina, koji se sumnjiči da je ubio Meksikanku Selene Margarit Gravijano Masedo, splitskoj policiji prijavile su dve devojke, koje su nekoliko dana ranije sa njim bile u noćnom provodu

Novosađanin, koji je osumnjičen da je  25. avgusta u Splitu, na Marjanu nožem ubio Meksikanku Selene Margarit Gracijano Masedo (31), identifikovan je na osnovu svedočenja dve devojke (24), sa kojima je nekoliko dana ranije bio u noćnom provodu. Devojke su u policiju došle nakon što su u medijima saznale da policija traga za muškarcem u dresu italijanskog FK Milan sa natpisom "Reksi". One su ispričale da je muškarac bio "čudan", da ih je zvao u besplatan provod u Budvi i da se hvalio lažnim pasošima Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Kako prenosi hrvatski portal "Dalmacija njuz", priča ove dve devojke počinje 20. avgusta kada su se vratile sa Hvara. Po povratku, majka jedne od njih, šetajući psa po Bačvicama, srela je muškarca koji joj je ponudio besplatan provod u Budvi. Kako su baš u to vreme došle njena ćerka i ćerkina prijateljica, upoznala ih je sa njim. One su zatim nastavile druženje sa sredovečnim muškarcem, koji im je rekao da dolazi iz Novog Sada.

Susret s njim dogodio se u poslepodnevnim satima, a ubrzo nakon toga završili su u baru "Mediteranium Laundž", koji se nalazi u "šumici" na Ovčicama. Bio je to upravo muškarac koji odgovara opisu sumnjivca: između 40 i 45 godina, sa dresom FK Milan, na čijoj poleđini je pisalo "Reksi". Nakon razgovora, devojke primjećuju da je muškarac jako nervozan, a njegovo ponašanje vrlo čudno.

- Napre nas je odveo u Mediteranium na večeru, a ubrzo nakon toga nam je ponudio besplatan provod u Budvi, sa zaustavljanjem u Dubrovniku. Bio nam je jako čudan, a nama se sve činilo kao dobra zabava. Kako je veče odmicalo, sve je postajalo sve čudnije. Stalno nas je nagovarao da odemo s njim u Budvu, a zatim nam je pokazao da ima tri pasoša. Imao je putne isprave Crne Gore, BiH i Hrvatske, a pohvalio se i da račune plaća lažnim karticama, a jednom takvom je platio i našu večeru - ispričala je jedna od devojaka za hrvatski portal.

Ona je dodala da je misteriozni muškarac na sebi imao dres FK Milan.

- Konobari u Mediteraniumu su ga zbog toga ismejavali, njemu iza leđa, govorili su da dolazi već par dana. Naravno, prijateljica i ja nismo pristale da idemo sa njim u Crnu Goru. Dao nam je broj mobilnog telefona i vizit-kartu. Ime nam je rekao, ali se više ne sećamo, a koliko je bio čudan govori i to ga je moja prijateljica u telefon memorisala kao "Paravinja". Podsetnicu je iste večeri bacila, a tek posle smo iz medija saznale da se radi o mogućem ubici Meksikanke - objasnila je devojka.

Dan nakon toga Novosađanin koji je, prema iskazu dve devojke vozio škodu karavan, poslao je poruku. Još jednom ih je pitao jesu li voljne da idu u Budvu sa njim, ali one nisu odgovorile. Samo nekoliko dana kasnije otkriveno je Selenino telo na Marjanu.

Nakon što su devojke iz medija saznale da se traži vlasnik Milanovog dresa, javile su se policiji i sve ispričale. Za sada su policajcima dale opis muškarca i broj telefona sa kog im je slao poruke.

(M. S. / dalmacijanews.com)