HEROJI: Lekari dečaku (5) vratili šake koje je kombajn skoro smrskao!

M. J. (5) primljen je u Univerzitetsku dečiju bolnicu u Tiršovoj sa skoro smrskanim šakama, ali će, zahvaljujući lekarima, najverovatnije uskoro moći normalno da korisiti ruke

M. J. (5) iz Valjeva, kojem je kombajn gotovo smrskao obe šake, najverovatnije će moći ponovo normalno da ih koristi zahvaljujući lekarima iz Univerzitetske dečije bolnice u Tiršovoj.

Mališan je primljen u ponedeljak uveče kao hitan prijem iz bolnice u Valjevu. Tim lekara koji ga je operisao predvodio je dr Branislav Trifunović.

- Dok sam išao ka operacionom bloku, dobio sam informacije kako se dete povredilo i da se radi o teškim povredama i da su njegove obe šake gotovo smrskane. Da su moje kolege u pravu, ubrzo sam se i uverio. Dečaku su kosti od prstiju bile smrskane. Odvajale su se od mesa... Želeo sam samo jedno: da pokušam nemoguće i da to sve spojim. Pored mene je bio ceo tim, i to mi je bila najveća podrška - objašnjava dr Branislava Trifunović, koji je prvo spojio sve kosti na rukama mališana, a zatim napravio osu šake i spojio tetive.

On dodaje da je o ishodima operacije rano govoriti ali da mališana očekuje još nekoliko intervencija.

- U ovakvim situacijama je teško govoriti o ishodima. Nakon 24 sata od operacije mogu reći da sve protiče u najboljem redu. Nema nikakvih komplikacija, a dečaka ništa ne boli. Ukoliko sve bude dobro, mališan će od ponedeljka ponovo biti podvrgnut operacijama. Biće ih nekoliko u nizu - kaže dr Trifunović.

On kaže da se na isti način bori za život i zdravlje svakog pacijenta ove bolnice.

- Verujte da mi je samo u cilju da pomognem svakom malom pacijentu. Nagrada za mene je njihov osmeh i kada mi mahnu pri izlasku iz bolnice. Tako je i u slučaju M. J. iz Valjeva - ističe ovaj lekar.

DOKTORE, SAD ME NIŠTA NE BOLI!

Dečak iz Valjeva juče se sa zavojima na rukama u bolnici ponašao kao da se ništa nije dogodilo. Iz bolničkog kreveta je gledao crtaće, smejao se sa osobljem i jeo svoju omiljenu hranu.

- Doktore, ja sam svoje šake stavio u kombajn dok ga je tata popravljao. Sada me ništa ne boli, evo vidite - ovako se mališan obratio doktoru Trifunoviću kada ga je video na vratima svoje sobe.

(M. S. / Izvor: Alo)