Zaklao koleginicu nožem za papir!

Nakon što je u fabrici IMK "14. oktobar" u Kruševcu usmrtio Vesnu Rakić (49) udarcima u vrat, grudi i stomak, Dragan Blagojević (50) pokušao da se ubije

Dragan Blagojević Kisko (50) iz Pepeljevca, kod Kruševca,  ubio je u sredu po podne sa tri uboda nožem Vesnu Rakić (49) iz Malog Grkljana na radnom mestu u fabrici IMK "14. oktobar" u Kruševcu.

Nakon što je nožem za sečenje papira usmrtio koleginicu i kućnu prijateljicu udarcima u vrat, grudi i stomak, Blagojević je pokušao da se ubije tako što je sebi naneo dve povrede u predelu stomaka.

Tragedija u kancelariji biroa za kontrolu kvaliteta mogla se naslutiti u jutarnjim satima, kada je došlo do svađe između Vesne i Dragana.

- Čuo sam za svađu i upozorio sam Blagojevića na ponašanje. Mislio sam da se time sve završilo. Bio sam šokiran kada sam pri kraju radnog vremena čuo da se dogodila tragedija i ušao u kancelariju punu krvi - priča Mića Lazarević, direktor pogona kontrole kvaliteta.

Vesna je izbodena oko 14.15, a preminula je dva sata kasnije, uprkos naporima kruševačkih lekara da joj spasu život. Dragan je takođe ozbiljno povređen i operisan je na hirurškom odeljenju.

Koleginice kažu da je Vesna bila vedra priroda i dobar radnik. Dragan Blagojević je radio kao magacioner, a u istom pogonu, kao poslovođa, radi i Vesnin suprug Živorad. Vesna i Živorad imaju sina i ćerku, dok Dragan ima dva odrasla sina.

Blagojevići i Rakići su bili kućni prijatelji, odlazili jedni kod drugih na slave, zajedno išli na izlete u Vrnjačku Banju, pa je motiv zločina nejasan za sve koji su ih poznavali.

Da li je u pitanju bio nevraćeni dug, ljubomora ili nešto treće - pokazaće istraga.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)