Dodik: EU će tražiti od Srbije da prizna KiM

"Globalno gledano, Kosovo je nešto što interesuje i Republiku Srpsku, a iz tog razloga mislim da imam pravo da komentarišem priču o mogućnostima za rešavanje tog pitanja", kaže predsednik Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je će priznavanje Kosova i Metohije od Srbije biti traženo kada ona bude trebalo da postane član EU.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da je Martin Šulc izgovorio nešto što je potpuno očekivano, dodajući da je možda bio prebrzo iskren.

- To bi Srbiji došlo na dnevni red u momentu kada bi trebalo da bude primljena u EU. Tražilo bi se da prizna Kosovo. Da se ne varamo, to je definitivno jasno svakome ko posmatra političku scenu - rekao je predsedmnik Republike Srpske.

Dodik je potvrdio da Republika Srpska ostaje pri stavu da taj entitet neće dati saglasnost da BiH prizna nezavisnost Kosova sve dok to ne uradi i Srbija.

- Globalno gledano, Kosovo je nešto što interesuje i nas ovde. Iz tog razloga mislim da imam pravo da komentarišem priču o mogućnostima za rešavanje tog pitanja - dodao je on.

(D. Z. / Tanjug)