Bane Ivanović: Terzić mi je kao rođak!

Fudbaler Čelsija na suđenju u Beogradu nije optužio bivšeg čelnika FSS, već je, naprotiv, o svom transferu iz OFK Beograda u Rusiju pričao na najpozitivniji način

Prvotimac Čelsija i kapiten fudbalske reprezentacije Branislav Ivanović (28) na suđenju bivšem prvom čoveku FSS-a i "romantičara" Zvezdanu Terziću (46), optuženom da je od njegovog transfera, kao i od transfera Vanje Grubača i Srđana Stanića, prisvojio oko četiri miliona evra, rekao je da mu je bila čast i privilegija da igra za veliki klub kakav je OFK Beograd.

Pored Zvezdana Terzića, optuženi su i bivši direktor OFK-a Vladimir Bulatović i fudbalski menadžer Dražen Podunavac.

Poznati fudbaler na suđenje je zakasnio dvadesetak minuta, a u sudnicu je ušao s Terzićevim sinom.

- Zdravo, Bane! - pozdravio ga je Zvezdan Terzić, na šta je kapiten naše reprezentacije uz osmeh uzvratio: "Dobar dan".

Ivanović je stajao iza pulta za svedoke, a prema njegovom ponašanju i tonu glasa kada je počeo svedočiti, bilo je primetno da ima tremu, a i glas mu je u nekoliko trenutaka zadrhtao.

- U klub me je 2004.godine doveo Zvezdan Terzić i ja sam njemu mnogo zahvalan. U početku se nisam snalazio u drugoj sredini, ali su se prema meni svi odnosili s poštovanjem i ja sam se tamo lepo osećao. Klub s Karaburme bio mi je kao druga kuća, a ljudi iz njega druga porodica - rekao je Ivanović.

U vezi sa spornim transferom 2006. godine u Lokomotivu, u vreme kada je Terzić bio na čelu FSS-a, Ivanović je naveo da nekadašnji prvi čovek "romantičara" nije učestvovao u pregovorima, ali da mu je predložio prelazak u ruski klub.

- Na moj lični zahtev u pregovorima je učestvovao menadžer Podunavac, jer sam želeo da me zastupa neko iskusan, da se stara o mojim interesima, dok je za Lokomotivu pregovarao menadžer Dejan Joksimović - rekao je Ivanović i dodao da je ugovor za Lokomotivu potpisao u Španiji, gde je ruski klub bio na pripremama.

Prema njegovim rečima, on nije znao da je njegov transfer rađen preko agencije "Gardijan vorld vajd", te je objasnio da se fudbaleri mahom i ne interesuju za detalje ugovora.

- Ovo mi je bilo teže nego ijedna dosadašnja utakmica - po izlasku iz sudnice rekao je Ivanović okupljenim prijateljima u čekaonici, a Terzić i Ivanović nisu zajedno napustili Palatu pravde.

Fudbaleri Vanja Grubač i Marko Baša trebalo bi da svedoče 9. oktobra. Postupak je privremeno razdvojen protiv nekadašnjeg sekretara zajednice prvoligaša Milovana Nikodinovića, koji je teško bolestan jer mu je gangrena zahvatila desnu nogu, ali je moguće da se posle njegovog oporavka procesi ponovo spoje.

(D. Z. / Izvor: Alo!)