Dodik: BiH nesposobna da egzistira

On je rekao novinarima u Bijeljini da je OHR davno trebalo da ode iz BiH, o čemu, kako je naglasio, govore i stavovi evropskih zemalja koje smatraju da je potrebno završiti s tim

BiH svakodnevno pokazuje hroničnu nesposobnost da egzistira i da preživi kao zemlja, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Ovde se više ne radi o tome da li postoji BiH. Pitanje je samo kako obezbediti da se na miran način raziđemo. To je jedino i suštinsko pitanje ako neko hoće to da posmatra racionalno, u suprotnom, možemo se ovako mrcvariti godinama i decenijama - istakao je Dodik.

On je rekao novinarima u Bijeljini da je OHR davno trebalo da ode iz BiH o čemu, kako je naglasio, govore i stavovi evropskih zemalja koje smatraju da je potrebno završiti s tim.

- Ovo je mučenje. Činjenica je da smo mi ovde žrtve nekih centara moći koji pokušavaju da dokažu nedokazivo - da se BiH može održati, što je nemoguće. Savet ministara BiH teško funkcioniše, parlament je nesposoban da odlučuje, ne poštuje se Dejtonski sporazum, nema volje da se prihvati njegova realnost i ovaj međunarodni ugovor krši se poslednjih 15 godina na principu navodnog jačanja BiH - naveo je predsednik Republike Srpske.

On je zaključio da BiH nije funkcionalna, niti to može da bude.

(izvor: Glas Srpske)